Like?:)

joi, 27 ianuarie 2011

Schimb confort urban pe libertate rurală (92). Seminţe, liste, programări

Vinerea trecută ştiam, din prognozele meteo, că va ninge şi era obligatoriu un shopping de seminţe. Nu pentru că nu le-am mai fi putut urca altfel, ci pentru că am mers eu singură cu autobuzul la Praktiker şi am avut timp în voie să privesc, admir, aleg, fac planuri. Domnul meu a venit să mă recupereze după ce trecusem în Auchan, la capitolul shopping bilunar pentru alimente&comp. Aşa că am scăpat şi de „hai mai repede”, şi de privirile lui întrebător-nedumerite când vedea câte feluri de seminţe cumpăr. Mi-am făcut din decembrie o hartă a terenului pe care am programat ce vom planta şi, structurat, ca orice femeie care se respectă, lista aferentă de cumpărături. Listă pe care, tot ca o femeie structurată ce se respectă, nici nu m-am gândit s-o iau cu mine, pentru că listele sunt făcute în primul rând ca să le uiţi acasă. Aşa că am cumpărat după cum m-au ispitit standurile şi acum am deja 32 de plicuri de seminţe (ce-i drept, vreo şase de anul trecut, că le-am pus ager prin februarie în cutia cu ceaiuri şi le-am găsit prin vară).
Când am ajuns acasă, primul lucru pe care l-am făcut a fost să verific lista uitată, apoi să planific şi minunile neprogramate (cum ar fi mazărea). Va mai trebui să cumpăr încă vreo 5-6 plicuri (păstârnac, ţelină pentru frunze, levănţică şi nu mai ştiu ce), dar nu e vina mea că nu erau la stand, că sigur aş fi luat încă-de acum. Am pus seminţele într-o cutie, pe luni de plantare, şi chiar mă bate gândul să încerc să fac nişte răsaduri, în ghivece, în bucătărie.
Vedea-vom dacă voi face, dar cum mi-am satisfăcut capriciul cu încă-o-tură-de-zăpadă-faină, deja aştept, deocamdată cuminte, să se dea startul la colecţia de primăvară 2011 la pus seminţe, apoi la plantat răsaduri…

9 comentarii:

vic spunea...

daca nu gasesti una-alta, suna din trompeti, poate gasim aici.
la mine zapada si gheata sunt stapine, nici nu am miscat masina din loc.

simf spunea...

@vic - in principiu de gasesc seminte de ce-am pus eu pe lista. ce n-am vazut: busuioc rosu...

Geocer spunea...

Esti harnica daca inca de-acum ti-ai cumparat seminte. Eu mai astept putin.

Maria spunea...

Gasesti la Hornbach,am cumparat eu acum cateva zile.Te citesc de mult,imi place,mai vin...

simf spunea...

@Geocer - da, ce sa-ti spun cat sunt eu de harnica... nu m-am putut abtine, asta e motivul:)

@Maria - bun venit, cu drag te mai astept.
noi nu avem in zona hornbach, nu stiu decat unul in berceni si... zau nu ma trage ata in bucuresti. dar multumesc de idee.

daiana spunea...

draga sis , sorry de intarziere da' am avut oaresce trebusoare pe la serv. si-am intrat mai pe fuga.Ziceai ceva de levantica. Eu am luat leapsa cu levantica semanata , in concluzie am gasit acu vreo doi ani levantica la ghiveci , mare gata , am pus-o frumusel in gradina si-acu e bine merci lucru cre te sfatuiesc sa-l faci si tu. Asta daca vrei levantica anu' asta , altfel s-ar putea sa maia stepti vreo doi ani. :) Busuioc rosu parca sa zic c-am vazut eu la Kaufland da' nu sunt prea sigura. Daca e iti iau eu. Cat despre planificari si liste la fel patesc si eu. Am gasit chiar zilele trecute seminte de nu-ma-uita luate anul trecut (noroc ca mi-a trimis Elisa un plic zdravan asta toamna si ca astea cumparate expira in 2013 - deci daca le uit si anul asta nu-i bai - coafura rezista). :)Zapada faina si spor la rasaduri ca eu le dau tarcoale de vreo saptamana da' nu ma indur sa stric asa plicuri frumoase cu poze pe ele. :)

Anonim spunea...

Buna ziua. Te urmaresc demult si-mi place ce vad. Plus ca ma regasesc in paginile tale. Dupa ce toata copilaria am plans ca n-am si eu o "tara" a mea (toti copii plecau vara la tara) am reusit sa-mi vad visul cu ochii - m-am mutat la curte (in Bucuresti). Iar peripetiile nu s-au lasat asteptate. M-am luat cu vorba: daca vrei iti trimit eu busuioc rosu si rucola- merita puse. Mi-ar face mare placere, ankacostache@sunphoto.ro

GabiA spunea...

In functie de ce seminte ai cumparat, poti sa iei startul la Lobelii, Pufuleti, Petunii si altele daca ai un pic de loc la lumina. Eu am luat si anul trecut seminte de agrosem si au rasarit destul de bine. Sper sa vina primavara cat mai curand ca ma mananca degetele sa tot pun seminte da' dup-aia unde tin rasadurile daca nu-i destula lumina, deci putintica rabdare.

simf spunea...

scuze pentru intarziere, ma lupt cu o amigdalita acuta, editie prescolara, cu febra, pat si CNN la greu.
@daiana - incerc sa iau si semnite, si rasaduri, si plante adulte, ca sa fiu sigura. asta daca nu uit:-)
@anka - bun venit, aventurile tale... nu le pui si tu pe-un blog? (multumesc de intentie, va tin la curent cu ce nu gasesc).
@GabiA - mare dreptate ai! ma mananca rau degetele, dar mai astept. (am vazut rasadurile tale, yammy)

:-D