Like?:)

miercuri, 9 februarie 2011

Schimb confort urban pe libertate rurală (95). Inventar

Vremea s-a încălzit şi-au apărut gâze. Gărgăriţe maro cu buline galbene, viespi, albine, furnici zburătoare şi mergătoare, dar şi nesimţite ploşniţe de câmp de care nu ştiu cum să scap. Cred că mai sunt şi alte insecte, că prea zboară jos păsărelele colorate ce vieţuiesc în livada de-alături. Lanţul trofic se completează cu Jinx, el fiind vânătorul păsărilor. Pe el nu-l vânează nimeni.
Primula are frunzuliţe noi, crizantemele mov de august şi ele, în flora spontană au apărut două chestii pe care le suspectez că-s ceapă şi iarba dă semne timide că s-ar cam înverzi.
Am făcut achiziţii noi: o sapă care se bate şi e dreaptă, nu „pe spate” (aşa a spus nenea vânzătorul) şi un târnăcop roşu (tot la recomandarea omului, care ştie el ce vinde), ambele cu cozile aferente pe care le va monta domnul meu într-o zi, probabil până sâmbătă, când simt eu c-o să vreau să mă hărnicesc dacă-i timp frumos. Între timp am încercat să fac o documentare (pe net, evident) pentru diverse stropeli de primăvară - ce şi când se stropeşte, dar mai ales cu ce -, însă informaţia e abundentă şi m-a copleşit. Aşa că am cerut ajutorul lui dom’colonel, care, prompt, mi-a dat o carte s-o copiez. Faină cartea, pe înţelesul novicei de mine, cu explicaţii anti-prost şi scheme explicative.
Animalele noastre sunt bine-mersi, găinile sunt obeze, Ezolica face ouă în cuştile goale de iepuri, câinii aleargă bezmetic precum fluturii în lampă şi cred c-au intrat la dietă, că nu prea mai dau semne să-i intereseze mâncarea. Jinx prinde păsări şi ni le aduce cadou - dacă nu suntem pe fază să le luăm, are grijă nu ştiu cine de ele şi umple terasa din faţa bucătăriei cu pene -, Figaro aşteaptă atent lângă muşuroaiele de cârtiţă apărute prin octombrie şi Zombie dărâmă cărţile din colecţia Munţii noştri de pe raftul din bibliotecă unde locuieşte el mai mereu.
Sobelor nu le-au crescut termostate şi, cum au crescut temperaturile exterioare, reglarea termică din dormitoare se face via uşi şi geamuri deschise; mă surprind că am un straniu chef de curăţenie şi de rufe pe sârmă (tipic feminin ar zice domnul meu, noroc că nu mă citeşte) şi nu mai am răbdare: nu mai vine primăvara asta odată?

4 comentarii:

daiana spunea...

ce planuri aveti pentru duminica? noi avem in plan sa va vizitam. :)

simf spunea...

gand la gand!!! abia astept!!!

vic spunea...

pai bine, si iepurii unde sunt?

nu, nu vine primavara, stai sa vezi duminica. asa ca, nu da friu liber sperantelor.

sper ca faci ceva prajiturele pentru luni si astept aici poze sa vad precis ce au primit motanii de V's day. ca la ei se potriveste la fix.

simf spunea...

@vic, iepurasii au plecat din toamna, e mai bine asa.
vine ea primavara intr-o zi, eu o astept, numei ca nu mai am acum rabdare. da-mi trece.
nici motanii, nici cainii nu se omoara cu dulciurile. in plus, v'day e pentru mine v'gay:-D.
bun vor primii domnii motani si domnii caini sticksuri recompensa.

:-D