Like?:)

miercuri, 24 aprilie 2013

Pledoarie pentru azi


Uneori am impresia că viața a fost zgornită din cotidian, în urma ei rămânând o viețuire în tipare, acum dormim pe saltele mirifice, acum mâncăm fasole cu cârnați că-i 1 Decmebrie, acum râdem că-i nu știu ce emisiune, acum ne luăm tigaia minune care ne prelungeşte cu o mie de ani viaţa, acum mergem la grătar și iarbă verde că-i 1 Mai.
Fericirea e o stare de excepție, dar o putem obține ușor, numai să vrem. Un prunc îți zâmbește cu cei 4 incisivi ai lui şi eşti deja mai vesel, în drumul tău vezi tineri cu îmbrățișări gratis care-s frumoşi şi tonici, panouri cu de ce nu zâmbiți? ținute de oameni costumați haios, adolescenţi râzând, cântând, alergând, bătrânei luminoşi ţinându-se de mână, priveşte cerul! Şi ziua e mai colorată, lumea înconjurătoare se completează brusc, ca atunci când îţi pui noua pereche de ochelari pe nas.
Ochi să avem să privim în jur. Ne putem bucura plenar din lucruri mărunte dacă reușim să ieșim din cercul ce mi s-a întâmplat ieri-planuri pentru mâine.
Între amintiri şi proiecţii mai există ceva. Ziua de azi.

4 comentarii:

Maria spunea...

Aici ai atins o mare problema. Suntem ce-am fost invatati sa fim, pe de-o parte, pe de alta parte suntem axati pe a avea si a face, nu pe a fi. Ambele sunt piedici in calea trairii prezentului (desi s-ar putea impleti, dar nu prea se intampla). Eu mai cred ca sunt vremuri in care confuziile de toate felurile isi fac de cap si noi nu ne prindem de chestia asta. In plus, e prea mare viteza.

Brindusa spunea...

Bine spui Simona, bucuria este in tot ce ne inconjoara, in fiecare zi incerc sa ma bucur de o raza de soare, de animalute, de tot ce este in jurul meu. Desi nu prea am timp de plimbari, mai rup jumatate de ora si merg prin Bucuresti unde diversitatea este la ea acasa si ma bucur:) Tatal meu spunea: Sa nu treaca o zi fara sa te bucuri, daca ploua sa te bucuri, daca ninge la fel, daca e soare sa sari in sus:)

Aimée spunea...

Ca bine zici! Si tare frumos mai e zambetul unui pici cu patru dinti! :)) Si chiar si cu mai multi!

Ce bine ar fi daca am invata sa fim, sa traim, sa ne bucuram mai mult timp decat stam suparati si lista poate continua!

Ma bucur ca te cunosc! :)

Daniel spunea...

...in trecutul an, serpuiam cu masina spre drumul lacului cincis..., si vreme de vreo jumatate de minut....am fost dincolo si impreuna cu toate---si nu stiu de ce, asa a fost sa fie..., implinire- era toamna si era bine....

:-D