Like?:)

marți, 19 august 2014

Încă vară

Au fost zile leşinător de calde – prefer frigul, mai pun ceva pe mine, când e mult prea cald n-am cum să-mi scot pielea -, apoi temperatura a scăzut cu peste 10 grade în 24 de ore – neplăcut, dezorientant -, şi la final a plouat. Nu mult, aşezat, metodic, mi-a fost chiar drag în primă fază, dar mi-a trecut brusc în momentul în care am văzut ce-i pe drum. Luni dimineaţă, am trăit de-a dreptul periculos, coborârea pe terenul accidentat asigurându-ne senzaţii tari: pantă descendentă rezonabilă, curbă strânsă, în stânga - zid de beton, drumul înclinat spre dreapta, în dreapta – capac de canal carosabil plantat, în jurul lui, groapă adâncă de vreo 40 cm şi între ele strat de noroi lutos de vreo 7 cm – dansa maşina ca pe patinoar. Foarte interesant, arogant de-a dreptul, dar, mulțumesc, nu mai vreau, așa că o să-l stresez radical pe domnul și stăpânul meu să lase mașina în curte la dom'colonel.
Week-end-ul prelungit a fost cam fain, am avut la noi prieten drag de departe (cu care am bătut la pas o parte din sat, în zone unde trecusem doar cu mașina), am făcut suc de trandafiri - sacsul e la al doilea val de înflorire, acum nu-l mai mâncăm, ci îl bem -, zmeura s-a apucat să rodească gospodăreşte, că-n iunie n-a avut chef. Am terminat de curăţat ceapa şi usturoiul – slabă recoltă, sper să ne ajungă până la Crăciun -, se coc constant roşii, ardeii graşi au fructe micuţe, castraveţii sunt tare harnici. Ardeii iuţi din ghivece au rod bogat, cei din câmp – urme fine, dovleceii au făcut nenumărate flori, dar n-au legat; prunele încă n-au căzut, dar nici nu s-au copt, merele Florina încep să se înroșească.
Curtea e ca un câmp de luptă, cum e şi firesc în caz de război - lemne alandala, ţevi, conducte, paleţi, jucării și capcane zăvodiene -, puii de găină continuă să evadeze ei știu pe unde, pisicile au început şi ele să-i alerge, noaptea nu mai putem dormi cu geamul larg deschis. În rest - strâng seminţe, usuc flori şi frunze, am modificat parțial aranjamentele prin bibliotecă și pe terasă, am îmbunătăţit colecţia de feţe de masă cu încă cinci – sunt consumabile, vara, în chioşc.
De câteva zile am senzația că am uitat ceva important și aștept să se întâmple nu-știu-ce. Sunt mai neatentă ca de obicei, mi se întâmplă diverse chestii și îmi cam suspectez îngerul păzitor că s-a apucat de băut. Să fie de la (încă) vară?

Un comentariu:

cristina spunea...

aaa, pai te-ai cam scos daca memoria si concentrarea ta stau la ingerul pazitor! chiar daca ar mai bea, tot s-ar mai trezi si atunci ar fi totul ok.
memoria mea am pierdut-o de mult si am declarat-o si nula. de concentrare nici nu-mi amintesc sa fi avut ...

:-D