Like?:)

vineri, 3 octombrie 2014

Aici, acolo, acum, atunci...

A plecat din țară pentru un trai decent obținut cu muncă cinstită și corectă. Rezonabilă.
Nu-și dorește să moară acolo și ar veni înapoi oricând, numai să poată trăi decent, fără să fure sau să se prostitueze.
Aici s-a clădit, de aici îi e dor, aici vrea, aici e întreg.
A luat totul de la capăt, a devenit un ins oarecare într-un loc necunoscut, n-a mai fost nici tipul de la 2, nici fiul mamei sale, nici colegul de la clasa paralelă sau clientul de pepeni.
A învățat o limbă nouă, a învățat gusturi, obiceiuri, ce și cum se cade altfel.
Îşi plânge plânsul în altă limbă, câinii latră în scris diferit, chiar dacă în urechile lui sună tot ham-ham.
A aflat că vecinul nu-i omul căruia să-i împrumuți o cană de zahăr, că e departe magazinul, cu care să vezi un meci, la o bere, cu care să repari bicicleta, care oricum nu e stricată, în fața blocului.
Vine cu drag, de câte ori îşi permite, acasă, îşi caută prietenii, rudele, vecinii. Mama îi e din ce în ce mai bătrână şi asta o vede brutal, o dată la doi ani.
Vremea în care a fost plecat a trecut nu numai peste el, ci și peste cei rămași; nu mai înțelege micile zâmbete și apropouri ale amicilor comuni, nu ştie replicile din reclame, se simte de parcă ar face parte din alt film.
Acolo nu-i acasă, aici nu e, îi e dor de atunci, aici.
Străin în țara ta.

7 comentarii:

cristina spunea...

da, din pacate in viata avem parte de tot felul de dezradacinari: ba cand terminam scoala generala si o cam luam de la capat la liceu, ba cand terminam liceul si plecam la facultate, ba cand terminam facultatea si incepem serviciul prin alte orase decat cele de bastina, ba cand ni se termina serviciul in tara si cautam altul in afara ei. consider ca "acasa" dureaza pana pe la 10 ani. dupa aia ...

Dani P. spunea...

Cel mai greu e sa-mi vad parintii imbatranind, Simona ... cu celelalte ma impac cumva, desi mereu ma simt intre doua lumi. Acasa e unde sunt oamenii pe care ii iubesti.

rancher de arges spunea...

dar macar in tara cealalta nu are un guvernant plagiator dovedit si criminal stiut dar inca liber, votat de turma de hoti idioti si paraziti de care bine a facut ca s-a indepartat... nu-l mai smiorcai ca daca ar avea really chef ar reveni permanent , evident nu poate, deocamdata inca ponta rinjeste viu, cu ginduri diavolesti pe care orice stie macar sa citeasca le stie.... tirgovistea reloaded

simf spunea...

@ranger... - politica faci unde vrei tu, nu pe blogul meu.

Anonim spunea...

Cumplit, frate! Dar nici nu îi judec prea aspru pe cei care pleacă... ”Străin în țara ta” - ar mai muri o dată Eminescu.

sanda spunea...

Azi vin si ai mei....si ce-i mai injura pe ailalti si din prosti nu-i scoate...dar las'ca da de ai nostru ...si sa vezi ca tre'sa stea sa-i faca bulentinu'.... Da' si când o intra pe ulita noastra(ca nu-i mai poti zice strada ) ....invatam si eu si nepotul înjurături noi....si spuumoase...

simf spunea...

@sanda - offf.

:-D