Like?:)

miercuri, 20 mai 2015

Către nord

Drum larg cu rigole, sens giratoriu generos, lan de grâu cu doi maci pe dreapta, Piscani – Uite, până aici vedem din curte; urcuş, coborâş, mai mult urcuş, tei, mulţi tei, castani, salcâmi, aluni roşii, Mergi mai încet, n-am timp să văd! Am sub 50 la oră, parcă stau pe loc!
Anca şi pruncii mergând spre biserică, case cu sală şi pălimar, troiţe, şipot, cuiburi cu berze, multe cuiburi cu berze, tractoare, câini minioni obosiţi la porţi, autocare pentru Automobile Dacia, steaguri arborate. Rostopască, veeezi, o recunosc, călini, kerria, liliac încă înflorit – sunt mai întârziaţi ca noi.
Coşeşti – Festivalul ţuicii? Nu se mai ţine, e primăriţa bolnavă şi nu mai candidează. Curbe duble, curbe-n pantă, semne de circulaţie camuflate-n pomi, buşteni la porţi, Jupâneşti pe Râul Doamnei se lasă în stânga, şi mai mulţi buşteni, utilaje agricole în hale, atv-uri, cai liberi pe imaş.
Case mari şi foarte mari, case în construcţie, curţi generoase, pod, râul trece-n dreapta, curse spre Piteşti, livezi de meri, pensiuni, bolţi de vie – oare apucă să se coacă strugurii? -, irişi, flori la porţi, molizi imenşi, Dacii, multe Dacii de la 1300 la 1307.
Drum lărgit, pe plat, trotuare, fântână, cer cu cabluri, căpiţe de fân nou, panou cu zonă turistică, podeţe cu maşini parcate peste şanţuri, o vacă păscând plictisită, biciclişti, femei de vârsta a doua venind de la biserică, oameni la terase, sălcii plângătoare, garduri cu piatră, picături de ploaie.
Drumul spre Domneşti.

Niciun comentariu:

:-D