Like?:)

luni, 2 noiembrie 2015

Succint, despre ultima vreme

* Am trecut la ora de iarnă – ce fain e să dormi cu o oră în plus -, a căzut prima brumă, televizorul a revenit de la reparat (mi-a lipsit), am făcut duminică şase ani de când ne-am mutat, mulţumim la fel.
* Găinile se mişcă brownian, vesele și libere, prin grădină, mai din proprie iniţiativă, mai alergate de Igor sau de Frida, că Zăvod poate doar să urmărească încruntat ostilităţile (e legat, le consideră pe găini duşmani ce trebuie anihilaţi).
* Mustul e încă must (incredibil de dulce), tutunul s-a uscat frumușel, am dus ceapa și usturoiul în beci, am cules gutuile și feniculul (o parte din el a ajuns în salata de crudități, alături de morcovi de trei culori, măr, ghimbir, lămâie, sare și ulei de măsline; cam bună).
* Pisicile s-au făcut cât urşii şi dorm expandate pe unde vor, câinii vânează orice rază de soare să se tolănească sub ea, în casă joacă lumini pe pereţi de la flăcrile din sobe şi ard beţe înmiresmate.
* Diverse insecte cu aripi vor să ierneze cu noi, în sat ard focuri de purificare, drumul încă e practicabil, continuăm cu așezatul puzzle al lemnelor, am bifat şi primele temperaturi negative.
Intrăm ușor în regimul de iarnă.

3 comentarii:

Mihaela T. spunea...

La multi ani! Sa fiti sanatosi si sa va bucurati foarte multi ani de acum inainte de tot ce va doriti!

Dani P. spunea...

Aniversare fericita ! Si sa bucurati de casuta voastra multi ani de acum incolo !

simf spunea...

@Mihaela, @Dani - e acasa-ul nostru, aici vom fi o eternitate :)

:-D