Like?:)

marți, 15 martie 2016

Raport de 15 martie

* Crește iarba, crește iară, crește perpendiculară, e primăvară clar, cu verde acoperind maroul tern, cu zarzăr înflorit în pădure și narcise ciufulite colorând în galben, cu zambile albăstrindu-se de la zi la zi. Primulele sunt primadone, leușteanul și bujorii cresc în roșu, arbuştii, pomii şi trandafirii au muguri delicaţi, pământul e ud, numai bun de modelat/olărit.
* Când e posibil, operațiunea pregătit pământ pentru viitoare însămânțări se efectuează sincopat constant, cu ritual fix: tăiat cu sapa plante mari (scos păpădii cu extractorul, dacă am chef), folosit sapa minune întru nivelare, aerare, fărâmare, greblat, strans plante pentru doamnele găini și gata (gata și febra musculară, normal). Dacă pământul cere o desțelenire – mulțumim, Zăvod! -, intră în funcțiune furca de săpat.
* Am pus seminţele pentru răsadurile de roşii – iar am report pentru anul viitor, ca şi la ardeii iuţi -, am mutat la locul definitiv feniculul şi am pus seminţe de mărar, salate de la Armeria (ai avut dreptate, îmi ajung deocamdată, mi-au rămas şi pentru 2017), anason, crăiţe pitice, lobodă şi ceapă roşie şi am pregătit 3 din cele 4 jardiniere de la bucătărie (pătrunjel, ţelină, mărar, urmează ca-n ultima să pun răsaduri de busuioc).
* Domnul meu a făcut tăierile de formare a coroanei la pomişori, acum coafează meri, mâţele încep să năpârlească şi aleargă disperate după fluturi, câinele alb miroase a oaie udă, găinile se laudă în cuibare de parcă ar face ouă Kinder.
* În rest - dentist, ploaie, vânt, fum întors din sobă, noroi, diferenţe de impozit pe casă şi teren 250 lei, ce bun ar fi un tocător de crengi, nerăbdare, planuri, proiecţii. 15 martie 2016.

6 comentarii:

daiana spunea...

buna observatia cu tocatorul de crengi. Ai idee de unde?

cristina spunea...

doamne, dar de la ce diferentele alea????

link la sapa minune nu merge.

simf spunea...

@daiana - la toate magazinele de diy, dar nu-mi place pretul.

@cristina - s-a schimbat rangul localitatii din d in a si auditul a zis ca trebuie diferente pentru 2012-2015. (am schimbat linkul, cand l-am pus pe cel vechi era functional, acum vad ca nu mai e)

Mihaela T. spunea...

Ce tare e sapa minune! Nu stiam de ea. :) De unde ati achizitionat asa ceva?
Multumesc.

simf spunea...

@Mihaela - de pe net. stiu 2 care fac, catalin calugaritoiu si vintea ciprian. ii gasesti si pe facebook, si pe youtube.

Mihaela T. spunea...

Multumesc, Simona. Ii caut pe net ca facebook n-am. :)

:-D