Like?:)

luni, 13 iunie 2016

Raport periodic despre animale

Găinile sunt bine mersi şi dezbrăcate, ouă constant şi se uită într-o dungă la verdele grădinii; cei trei pui din producţia proprie cresc pe repede înainte, sunt obraznici şi gălăgioşi, vor să socializeze cu semenii lor, dar încă pot trece prin plasa gardului, aşa – ghinion! - mai aşteaptă.
Pisicile au slăbit şi au trecut la garderoba de vară; nu prea mai stau prin casă, Frida se distrează enervând câinii, Maşa îşi educă progeniturile, iar Igor e uşor speriat de bombe. Jinx şi-a revenit după cinci zile de antibiotic şi badijonări cu propolis, singura urmă care a mai rămas acum e lăbuța bărbierită (de unde i-a luat vetul sânge pentru analize) – stranie aşa, bătând în roz pe negrul blănii lui.
Câinii sunt atât de prezenți încât par mult mai mulți de patru; se joacă în combinări de patru luate câte vor ei, dărâmă tot, tăvălesc, ne aerisesc urechile. Doar Hades ce nu depășește limitele legale, că-n rest e ușor dezastru, Zăvod și Urma fac baie în lac simultan și apoi se scutură pe noi, Pepsi mai roade încă un ham - cel cu autostrângere făcut de domnul meu – sau o lesă lăsată la îndegura ei, Urma e ubicuă și gălăgioasă cât încape (începe să nu mai fie așa slabă, mănâncă în cantități industriale, nici măcar pâinea n-o refuză).
Dar de departe combinația dinamită e Pepsi – Urma; aleargă continuu, latră degeaba, umblă înhămate la aceeași jucărie, golesc coșuri de gunoi, citesc tot ce prind. Fac ordine pe moșie, îi golesc castronul de mâncare lui Hades, subtilizează de lângă atelier un sac cu var, îl duc în mijlocul curții și-l mărunțesc responsabil (domnul meu a spălat varul din iarbă – una lume greblează, mătură curtea; noi o spălăm). Au ucis toți cei zece pui de găină de trei luni - au reuşit să deschidă uşa de la volieră (vulpile şi dihorii nu) şi s-au jucat cu ei în stil personal, apoi i-au dus și lui Zăvod ofrandă, să nu se plictisească; i-am găsit pe toți zece intacți, fetele doar au vrut jucării noi. Amândouă pupezele sunt obraznice și fac echipă, așa că de câteva ori pe zi, Zăvod le educă destul de violent (uneori se lasă cu șchiopături), iar ca repercusiuni îl puțin legăm.
Încă n-am găsit soluția optimă pentru imobilizat Pepsi în caz de novoie, dar avem acum vreo 7 zgărzi, 9 lese și hamuri pentru toţi câinii. Pentru Hades – unul roşu, din piele de autobuz, cu lesă la fel (le avem de mai demult, le ţinem bine, că el nu suportă aşa ofense), pentru Pepsi – unul negru, de tracţiune (pentru câini de sanie), să vedem dacă-l roade şi pe-ăsta, Urmei i-a rămas hamul vechi de forță (pe care l-au purtat şi Polux, Castor, Zăvod), Doxlock (nu am găsit unul nou pentru ea şi, cum îi merge acesta, strâns spre maxim, al ei să fie), iar pentru Ză Vodă – ta dam! - unul Julius K9, în steagul Germaniei. Pentru că merită!

Niciun comentariu:

:-D