Like?:)

miercuri, 7 septembrie 2016

Nu pentru mine, pentru un prieten

Două tipe cu un copil, pe trotuar; una sare în stradă şi-i spune celeilalte: „Hai, că-s obligaţi să oprească.”
Nu tu trecere de pietoni, nu tu colţ de intersecţie.
Nicio clipă nu s-au uitat după vreo maşină şi au trecut lejer amândouă, cu copilul ţinut de mână spre exterior (nu el era între cele două tipe, ci aparţinătoarea lui era protejată pe ambele părţi).
O maşină frânează cu scârţâituri; tipele râd şi grăbesc pasul.
Trotuarul e pentru pietoni. Strada e pentru maşini, cu mici excepţii. Locul pietonului e pe trotuar, al maşinii pe stradă. Pietonul are dreptul să treacă strada prin locuri speciale, după ce se asigură că nu e niciun pericol.

Ce vreau să vă-ntreb: n-ar putea, în cazul dat, să se aplice aşa, o lege de excepţie, ca legea avantajului în fotbal? Să nu fie pedepsit şoferul, ci să se considere a fi legea selecţiei naturale?

3 comentarii:

cristina spunea...

legea selectiei naturale actioneaza oricum, fara sa o aplice nici un sistem juridic de nicaieri. uneori, insa, ea mai da si gres. cand da rateuri prea dese, se produc mutatii genetice. ca astea doua. si ca aia care au aplicat câș pedeapsa.

silavaracald spunea...

Lege pentru asa ceva nu cred sa se dea, dar legea selectiei naturale va functiona in cele din urma. Cu un asemenea comportament, e imposibil ca la un moment dat sa nu dea peste ele un sofer mai grabit sau neatent.

Iulia spunea...

Intotdeauna am spus ca aceia care sunt loviti pe trecerea de pietoni platesc pretul trufiei. Mor cu dreptatea de partea lor, ca si cand asta ar mai avea vreo importanta... Mi-am invatat de mici baietii ca dungile alea albe si lumina verde nu constituie un ecran in fata autovehiculelor si ca trebuie sa caste ochii la fel de bine cand traverseaza printr-un loc marcat ca si atunci cand traverseaza printr-unul nemarcat. Sunt atatea motive care pot sa faca un sofer sa nu opreasca: neatentia, oboseala, miopia, batranetea, betia, vreun atac/infarct, o defectiune tehnica la frane etc. Nici pe trotuar nu esti ferit de pericole, dar cand mai si cobori de pe bordura in mijlocul strazii, cum sa nu te uiti in toate partile ca sa vezi daca masinile opresc sau nu?????

:-D