Like?:)

miercuri, 25 ianuarie 2017

Succint

* Când e frig, casa e decorată în mod special, şurubelniţă electrică, drujbă albastră şi ulei aferent în bibliotecă, suflantă cu aer cald în bucătărie, suport de rufe şi lăzi cu lemne în extindere.
* Frigul aduce noi distracţii în areal: dezgheaţă apa câinilor, rupe ţurţurii, sparge gheaţa de pe alei, ai grijă la brazi, scutură trandafirii.
* Câinuţele fac ce ştiu ele mai bine: strică; muşamaua mesei din chioşc, piticii de grădină (Clebsiela nu mai e), rafia-prelată a domnului meu. Urma intră duios pe terasă şi fură mai o mânuşă, mai un portofel, ce găseşte şi ea pe-acolo, mănâncă hrana pisicilor, descântă coşul de gunoi sau găleata de biodegradabile. 
* Anul acesta nu pot nici măcar să sper la o înzăpezire; chiar dacă beciul e mobilat cu diverse, chiar dacă avem făină, drojdie, mălai, paste şi alte minuni pe stoc, asfaltul până la poartă şi deszăpezirea promptă fac drumul practicabil mereu. Sau... să sper la zăpadă de trei metri şi cazemate kilometri?
* N-am atacat semințele încă, nici planuri de plantare n-am făcut; așa sper că voi fi mai puțin ispitită să nu respect planurile riguros și pertinent întocmite.

2 comentarii:

Gradinarit anotimp cu anotimp spunea...

Buna dimineata, Este o iarna destul de "darnica" si in precipitatii si la nivelul termometrelor, poate mai scapam de unele goange inestetice. Si pe mine ma chinuie talentul cu planificarea noului an dar n-am ajuns inca la nici o intelegere cu colega de studio, asa ca o las mai moale. O zi linistita sa ai.

daiana spunea...

"inzapezire" zici? Vezi ca aveau si vremurile alea farmecul lor. Mai o poza , mai un comentariu. Asa deja e banal. :)

:-D