Like?:)

marți, 9 februarie 2010

Valentine’s Day

Bună dimineaţa, Papabembe! Tu n-ai fost azi nici prin magazine, nici cu microbuzul să asculţi radioul! Altfel ai fi ştiut că se apropieeeee, se apropieeee VALENTINE’S DAY! Semnalul o dă pop-lălăiala de love songs-uri de pe toate posturile care-ţi violează auzul, reclamele şi ofertele ultime cu reduceri speciale pentru ziua îndrăgostiţilor, de simţi cum în progresie geometrică îţi creşte indignarea. Categoric azi n-am o zi bună, şi tu dormi încă Papabemebe!

Tu dormi şi pe mine m-apucă anuala boală pe spiritul românesc de turmă, îmi zic că suntem o naţie xerox şi importăm tot ce putem numai ca tot românul să se simtă mai occidental. Normal că nu e de bonton să sărbătoreşti Dragobetele, e expirat, că-i la noi de milenii!

După ce progresia geometrică se mai domoleşte şi-o dă în aritmetică, trebuie să mergi prin centru să duci cărţile la bibliotecă şi ce vezi? Zăpadă? Normal că vezi zăpadă, Papabembe, e iarnă şi suntem pe paralela 45, nu în Australia! Da, ştiu, una lume încă nu s-a prins pe-aici că iarna ninge… Deci, ce vezi? Inimi de pluş kitsch-oase cu love, antichicităţi cu îngeraşi şi cupidoni, animăluţe hidoase care zic ai lov iu (şi mă mir că nu-s şi peşti curcubelii de pus pe televizor sau măcar deasupra plasmei de 98 cm, macrameuri, garofiţe croşetate de pus la cheia dulapului şi carpete cu răpirea din Serai să se planteze, dom’ne, pe perete! Păi lângă ce să faci poza cu iubitul/ iubita pentru Hi5 sau pentru avatarul de mess? Că la oraş nici teracotă n-ai măcar (eu am şi nu mi-e frică s-o folosesc!) şi trebuie să vadă lumea că eşti cuplat de Valentine’s!). Hai, Papabembe, fă poza cu iubita sau iubitul, ştii că eu mi-s open minded, şi bag-o la avatar să te vadă tot list-ul! Nu contează că de Valentine’s poate-ţi place să fii singur! Trebuie ca măcar ATUNCI, îţi dai seama, altfel vine sfârşitul lumii, să-ţi tragi un partener. Încă ceva, fă rezervare la club dacă vrei să ieşi la o bere pe 14, că altfel păţeşti ca mine, anul trecut, când n-am găsit loc la masă pentru o cafea nici la pizzerie de nefumători, că uitasem ce eveniment major era…

(Acum, fără glumă, dacă vreun mascul ar avea tendinţa să mă declararisească obiect al pasiunii sale de valentinesday l-aş suspecta că are o mare problemă de percepţie a realităţii. Şi de-ar fi fizic Făt-Frumosul viselor mele adolescentine, călare pe cal alb - nu c-aş fi visat vreodată aşa ceva, Făt-Frumosul meu n-avea chip, dar citea mereu Borges -, tot aş fugi ca de-o injecţie. Mie tipii care se dau de ceasul morţi cu „ce cumpăr eu pentru iubi de valăntain” mi se par gay rău de tot.)

Bună dimineaţa, Papabembe! Te-aştept la o cafea de dozator!

2 comentarii:

papabembe spunea...

papabembe face ochi.
am citit textul tău cuprins de o senţaţie de frig. nu de alta, dar deschisesem fereastra să aerisesc şi prima constatare empirică a fost aceea ce afară este iarnă. paradoxal, iarna e frig, ceea ce niciodată nu am reuşit să înţeleg de ce, pentru că în australia oamenii în februarie stau pe plajă, în slip şi în sutien. am şi eu un slip cu inimioare şi mai am şi un sutien cu iepuraşi, lăsat de iubi a mea de la valentinul de anul trecut.o să mă prezint cu ele în ziua de 14 la dom' primar, care am auzit că o să dea certificate de căsătorie şi înmatriculare valabil 24h. aşa că mă grăbesc să îmi găsesc pitzponc/pitzipoancă, pentru că atunci când iubirea e mare e mare dincolo de sex, de vârstă, de regn, de poziţie socială, locomotorie sau de poziţia pe care o ocupă elementele pe tabloul lui mendeleev. e păcat de dumnezeu şi de valentin însuşi să nu profităm de diversitatea de poziţii pe care ne-o pun la dispoziţie kamasutra, cartea de telefon, cartea de bucate sau cartea de poveşti nemuritoare, ediţia reviziută şi îmbunătăţită de horia roman patapievici.
gata. pe 14 vin la primărie cu un cangur. îi pun sutienul cel cu iepuraşi şi zic că este sharon stone. să moară piticul porno şi magda ciumac de oftică!

simf spunea...

Astept poza cu cangurul inmatriculat pe 14 la Mall.

:-D