Like?:)

luni, 12 aprilie 2010

Schimb confort urban pe libertate rurală (18). Floră spontană şi maşini

Tot mama lui Răzvan a identificat diverse chestii care cresc la noi în grădină. Ceapa verde e usturoi, hreanul e sfeclă, a mai găsit ştevie, lobodă, hrean adevărat şi alte vegetale folositoare omului. Oricum nu mai ştiu care ce şi unde sunt, însă Remus mi-a dat un sfat: ies cu ele la piaţă, pun o pancartă cu „produse eco” şi vor şti clienţii ce cumpără. În caz că mă întreabă vreunul, îi spun că-s 100% naturale, bio şi fac bine la organism.

- Şi dacă sfecla e furajeră?

- Ce nu-i face rău porcului nu-i face nici omului. În plus, cine-i pune să cumpere dacă nu ştiu ce e?

O găină neagră cu buline a înnebunit de tot: sâsâie, ciupeşte şi nu e deloc de acord să plece din cuib, vrea să clocească. Tanti Neta ne-a spus s-o cufundăm în apă rece câteva zile, c-o să-şi revină. Nu cumva a făcut mişto de noi? Mie straniu mi se pare că stă găina ca proasta, o pui jos şi ea rămâne lângă tine, fază care-i cam displace domnului cocoş, dar n-are alternativă. N-o să-i facem baie pentru că nu-i place apa şi în plus e şi ea unul dintre animalele noastre de companie.

Furtunul de apă din grădină se termină cu un duş, chestie foarte amuzantă şi la vară, în mod cert, utilă.

Remarcă: predominante în sat sunt Logan-urile, spre diferenţă de parcările din faţa blocurilor confort 3 din Piteşti, unde vezi Audi, BMW, Mercedes, mai rar cate-o Skodă. Straniu…

5 comentarii:

Anonim spunea...

da, mergi la piata, c-o sa vina romulus si remus sa cumpere tot-tot. si-or sa plateasca cu bani imaginari.
anonim fara litere

un horticultor etnobotanic, specializat în cultura de arpagic spiralat spunea...

când o să apară prima conopidă care se va dovedi că este o ciupercă şamanică cu rol în combaterea inflaţiei şi a scăderii densităţii prostiei pe suprafaţă locuibilă, să mă anunţaţi şi pe mine. o punem pe jar, după care o consumăm în mod ritualic, atât individual, cât şi în grup: restrâns, extins, mixt şi dezorganizat. modificarea stărilor de conştiinţă va fi atribuită noii legi a educaţiei, care va schimba întregul edificiu epistemologic al omenirii, ceea ce îl va obliga până şi pe bunul dumnezeu să îşi cumpere o dacia duster, dovedind, încă o dată, că ortodoxia salvează românia şi că cei care aparţin de primăria mioveni nu sunt la fel de ţărani ca cei care aparţin de primăria piteşti, chiar dacă ei se cred orăşeni.

simf spunea...

@anonim, asa o sa fac. si banii-i pun intr-o banca, evident, imaginara si ea.
@horticultor - vocile din capul meu imi spun ca dupa un dialog cu vocile din capul tau au hotarat ca cel mai bine e sa botezam mioveniul dacia si dusterul felix.

EmaPirciu spunea...

Bune si asa... dar de ce nu puneti 10 oua sub gaina? pana la toamna cresc si puii. Din 10 oua ies 2-3 pui. Numai buni sa coloreze curtea. Atunci sa vedeti emotii, cand trebuie sa iasa oua.

simf spunea...

@gamalia - o, doamne! noi inca avem bilet prins cu magnet pe frigider sa nu uitam sa hranim gainile! intr-o vreme m-ar fi incantat ideea sa cumparam niste pui de-o zi, mereu m-au fascinat bulgarii aia de puf, dar implica responsabilitati pe care deocamdata nu ni le putem asuma.

:-D