Like?:)

luni, 31 mai 2010

Noi nu suntem normali, ceea ce vă dorim şi dumneavoastră - 4

Romulus şi Remus se bucură de personalitate multiplă; uneori cred că-s unul singur, alteori că-s două persoane distincte şi, ce-i drept, mai rar, că sunt 2x2 persoane. Fiecare dintre acestea poate avea două personalităţi şi tot aşa, în progresie geometrică. Şi-atunci se face o lume locuind într-o garsonieră cu patru camere şi terasă. Nici camerele, nici terasa n-au personalitate deloc din păcate, iar coclaurile din capul lui Papabembe sunt oricum neîncăpătoare.

În capul celor doi prieteni ai mei au venit nişte voci care vorbesc ruseşte. Remus s-a gândit să le ceară tezaurul înapoi, dar Romulus se teme că vor veni cu tancul şi oricum vor spune tovarăşaaaa, am uitat tezaurul acasă. Îi pare rău mai ales de cloşca cu puii de aur, s-ar asorta foarte bine cu cloşca cu ştrumfi, e-hei, cum ar mai cotcodăci ele pe lângă Venus…

Remus poartă o halucinaţie, în fiecare zi şi-o pune pe el şi pleacă la spitalul de vise. E speriat că iar a visat lalele şi vrea să afle: or fi ele oare comestibile?
Romulus e ecologist. El vrea să declanşeze o criză economică mondială care să nu polueze mediul şi pentru asta a strâns două PET-uri bio şi unul ecologic, toate magice. Cu ele poate să dea încălzirea globală pe maxim şi gaura de ozon pe minim, dar nu acum, căci nu se grăbeşte.

6 comentarii:

vic spunea...

http://www.anthesis.ro/index.php/Seminte-de-flori/Seminte-de-flori-pentru-amatori/OCIMUM-basilicum-Red-Leaved-Busuioc-rosu.html


este o firma din buc, poate are vreo cunostinta sau chiar tu - drum. sau seminte la plic.

simf spunea...

mersic, notatus.

Anonim spunea...

excelenta povestea, se leaga frumos, da-i inainte cu ea. iese o carticica pe cinste.
anonim carcotas fara litere azi

simf spunea...

@anonim (azi carcotas), mi-ai lipsit. ma bucur ca-ti place joaca mea cu prietenii imaginari. inca nu stiu ce se va intampla cu ei, vom vedea, sper, impreuna.

PET-ul ecologic spunea...

criza mondială pe care o va declanşa Romulus va duce la o dedublare halucinatorie, în urma căreia Remus îşi va recăpăta tezaurul de pe Venus, unde puii joacă cha cha cha cu ştrumfii, ţopăind de pe un satelit pe altul, pe care acum nu îi are, dar vocile sovietice din capul celor doi au spus că vor aduce ele mai mulţi, dar să fim cuminţi şi să nu mai facem grevă că se subţiază stratul de ozon de la spitalul de vise şi fratele meu, PET-ul bio o să creadă că ne-am pierdut minţile cu toţii.
hai pa.

simf spunea...

@PET-ul ecologic: tot asa, dar altfel voiam sa spun si eu.

:-D