Like?:)

joi, 15 iulie 2010

Alte unghiuri, alte abordări – tentative de definiţii

Linişte
* Să stai întins pe iarbă în lizieră, cu un câine sub cap drept pernă, în preajmă doar foşnetul ierbii
* Să te îmbraci în miros de lucernă proaspăt cosită şi-n ochi să-ţi pui nori proaspăt coafaţi
* Să urmăreşti roboteala unui muşuroi de furnici, cu diviziunea muncii cu tot, şi lângă el - circuitul motanilor negri în natură
* Să stai în chioşc, în hamac citind Rahan sau ghidurile Adevărul

Libertate
* Să asculţi vrăbiile cum strigă speriate că-s motanii lângă cuib şi să le urmăreşti cum încearcă să-i atragă, să-i ducă departe
* Să urmăreşti zborul păsărilor în lizieră: ereţii mici, răi, gălăgioşi şi agitaţi se opresc o clipă şi coboară aproape vertical. Se ridică rapid cu prada în cioc şi zboară către cuib. Ulii planează lin, se rotesc, apoi rămân ţintuiţi pe-un nor. Calcă aerul, coboară ca un fulger, oblic, pe curenţi şi se-nalţă mult mai departe cu prada în gheare.
Fascinant e că au culoare de zbor diferite: ereţii nu trec pe „zona” uliilor, de parcă un coordonator de zbor le-ar aloca special spaţiul aerian. Când ulii apar, ereţii intră în picaj; ştiu ei că-n lanţul trofic sunt mai jos şi că pot deveni hrană.

Bucurie
* Să vezi cum cei care-ţi calcă pragul nu-s animaţi de comunul interes urban, ci vin doar pentru tine
* Să simţi cum ajungând acasă o caldă mulţumire te învăluie în fiece zi: acolo nimic rău nu şi se poate întâmpla
* Să dansezi desculţ, să simţi pământul, să-ţi cânţi trăirea, să simţi că poţi zbura, că nimic nu-ţi stă în cale
* Să urmăreşti timp nemăsurat cum mănâncă iepuraşii morcovi, să-ţi vină să treci cu ei prin oglindă, apoi să te opreşti, nu, aici e lumea minunilor. Iar Alice poate fi oricine.

3 comentarii:

Geocer spunea...

Mai bine-ai cauta o solutie sa alungi eretii si ulii aia, in loc sa stai sa-i privesti. Vrei sa te lasa fara nicio pasare prin curte? Vezi, ca uneori si pe puii de iepure-i ataca!

simf spunea...

@Geocer - iepurasii au vila lor unde n-au cum sa intre nici macar sobolanii. pasarile au si ele curtea lor in care sunt nenumarati pomi care i-ar impiedica pe ereti sa se mai inalte, asta in cazul in care ar vedea pasarile. asa ca stau degajata si ma bucur de spectacolul aerian ce mi se ofera.

Aimée spunea...

Ce viata...

:-D