Like?:)

luni, 30 septembrie 2013

Amestecate pe final de septembrie

* Am terminat cu conservăreala pe anul acesta – gata și murăturile -, începem să repunem covoarele prin casă, uşile nu mai stau deschise, pregătim şi acareturile – au mai rămas zonele de lucru ale domnului meu.
* A sosit a doua căruță de „crăci” pentru boiler – tăierea şi aranjarea lor la loc adăpostit se desfăşoară aproape zi de zi -, facem zilnic focul în boiler, uneori şi în dormitor, mai mult de moft, pentru bucurie.
* Continuăm pregătirile moşiei pentru iarnă – faptul că am refăcut canalele de scurgere a apei s-a dovedit foarte util, plouă de duminică şi totuşi nu-i noroi -, gata şi ultima coasă a lucernei; în grădină mai sunt de strâns ceva recolte – roşii, ardei, varză, nuci, struguri, gutui -, dar mai aşteptăm.
* Duminică am avut o zi de relaş de-a dreptul, după o sâmbătă plină şi cu efecte vizibile şi-o dimineaţă de duminică spornică – trei filme şi freş de struguri, că până la must mai va.
* Îmi place din ce în ce mai mult Dacian Cioloș şi vreau să mergem într-un magazin mare să cumpărăm vin moldovenesc – pentru moment, patriotismul meu local cu vinul de Ștefănești face loc patriotismului de neam – şi un alt vas de expansiune pentru hidrofor – dacă se poate, roşu.
* Când mă gandesc la medicii veterinari ce vor fi obligați să eutanasieze câini sănătoși, tineri, chiar pui, mi se strânge inima; n-aș vrea să fiu în locul lor.
* Constat surpinsă că suntem mult mai des noi decât părinții copiilor noștri, cum am fost două decenii, și mă surprinde, mă bucură.

Niciun comentariu:

:-D