Like?:)

miercuri, 29 ianuarie 2014

Bliţuri în iarnă

* Copii cu sănii şi râsete rostogolite, nămeţi pe garduri şi cuşme la stâlpi, lopată roşie harnică şi lăzi cu lemne în extindere, maşină bicoloră şi lemne troienite.
* Câini şi pisici jucându-se în zăpadă, paste carbonara şi roşii uscate în ulei de măsline, compot de vişine şi pastă de avocado, foc în soba metalică şi multe mânuşi la uscat.
* Parazăpezi şi glugă cu blăniţă, veste din fâş murate şi pisici expandate în bibliotecă, steag arborat pe chioşcul înzăpezit şi cenuşă pe aleile de lângă casă, 40 de cm de nea pe acoperişul magaziei şi meri îmbrăcaţi în alb.
* Poteci şi sensuri giratorii, piramide din zăpadă şi roabă dispărută sub nămeţi, rufe-carton cu miros de copilărie şi dezgheţat apa câinilor, bucătărie de vară pudrată şi jardiniere cu tocă.
* Ghiocei, iasomie şi primulă înflorite sub 50 cm de zăpadă, vânt în faţă şi zăpadă-n păr, brazi scuturaţi şi omăt uniform peste Grasul, uite netul, nu e netul şi Radio România Actualităţi.
* Oameni cu lopeţi pe drum, turnuleţe şi movile, monumente şi stâlpi, ţuică fiartă şi glume între vecini, câini jucându-se în nămeţi şi căprioare în salturi graţioase, iepuri ghiduşi, divers coloraţi, şi ereţi în picaj.
* Cod galben şi gheaţă sub zăpadă, buldoescavator înzăpezit şi tractor cu plug, alb imaculat cu acoperişuri ninse şi fumuri pe coşuri, trafic domol pe DN şi Mioveni cu litere roşii, de Holywood.
* Întuneric căzut devreme şi mailuri cu muzică, ulei de mosc şi iarnă, pleoape grele, linişte, cald.
Acasă.

7 comentarii:

Anonim spunea...

Categoric, altceva decat in cartiere triste din Bucuresti!
M-ai inveselit! Multumesc, Simona, a fost tare bine la tine!
(totusi iti doresc sa nu ramai inzapezita...)

simf spunea...

@Maria - dar poate-mi place:)
(daca mai cumparam azi niste malai, 2 saptamani n-am avea alta grija decat a tigarilor)

CCristinaC spunea...

Asta inseamna a fi un om gospodar si care se pregateste pentru iarna. Sa aiba tot necesarul si sa se bucure de iarna, nu sa considere ca l-a luat prin surprindere.
O iarna frumoasa sa ai!

simf spunea...

@Cristina - nu e vorba de om gospodar, e instinct de conservare, minima prevedere, bun-simt si nu in ultimul rand faptul ca mi-e nespus de draga iarna:)

Anonim spunea...

Frumoasa Romanie tacuta! Intr-adevar acasa.
Luminita

Aimée spunea...

Un final fenomenal, ca de obicei. Nu stiam ca bati pana la Mioveni residence :)) sau ce se vrea a fi acolo unde sunt literele rosii.

simf spunea...

@Crengu - metropola mioveni e pe dealul de vizavi (mai jos decat noi, oricum), vad si catedrala cand e luminata (arata ca o briosa), iar literele rosii cu care scrie mioveni sunt cireasa de pe tort de-a dreptul :)

:-D