Like?:)

miercuri, 15 octombrie 2014

Un zâmbet, o floare, o rază de soare

* Sunt la birou, pe geamul deschis vrea să intre o pisică neagră; pisica neagră e-n mintea mea, căci geamul e la etajul doi şi nici măcar nu-i deschis. Zâmbesc.
* Țin în mână un o cutie roșie de chibrituri, fină, delicată, cu un model reușit; acum e doar o cutie cu chibrituri, atunci, să ai un chibrit străinez era mai ceva decât ultimul update la alde crafturi, fie War, fie Star. Aprind un chibrit și fâşâitul lui e-n ritm sistolic cu torsul tolănit lângă sobă al Maşei.
* În mărul aproape lipsit de frunze de lângă bucătărie s-au deschis două flori; sunt delicate, rozalii și ele nu știu, bleguţele, că pădurea e galben-roșcată deja, că iarba s-a uscat, că măceşele-s roşii-roşii, că-i octombrie.
* Îmi imaginez cum ar fi să pice curentul o zi, să se întunece cerul de porumbei zburători cu scrisori, să rămână uși de scări încuiate și să strigi un vecin să-ți deschidă ușa; să moară bateriile telefoanelor ce țin captate toate privirile și oamenii să vorbească față în față.
Lemneee, lemneee, hai la lemneee... Pe drumul din sat trec căruţe pline de crengi groscioare, conduse de căruţaşi cu pălării negre; caii au hăinuţe şi ciucuri la ham și merg agale, fără să-i îndrume nimeni, prin razele apusului.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Cu bateriile telefoanelor, ai zis-o, da` io zic să nu prea îți dorești, că se lasă cu război mondial. O să fie o disperare incredibilă, care-pe-care, că nu mai suntem în stare să trăim pe picioarele noastre, cu strigat peste gard și cal la căruță.
(Adecă și fără FB? Ești... ești... o insuportabilă, nu mă mai joc cu tine niciodată! Las”că-ți vine ție roaga, vii tu la mine, lasă...)

simf spunea...

@Ada - adeca si fara fb
nu vin, na, cu roaga, stiu eu :)

:-D