Like?:)

miercuri, 13 ianuarie 2016

În sat

* Cele trei case de mai jos nelocuite mor uşor, mai un geam spart, mai un gard culcat la pământ, mai o gaură vizibilă în acoperiş. În compensaţie, G. şi F. s-au mutat deja în casele lor, deja pot spune că avem vecini – auzim glasuri din curte -, în vară şi C. şi-a programat să se mute.
* Pe drum creşte pietriş din când în când, a şi urcat plugul pe lângă poarta noastră când au fost 10-15 cm de zăpadă, dar de la traficul de maşini grele traversele-dale din curbă sunt rotite, răsucite, înclinate, iar la marginile lor sunt şanţuri/gropi care ajung uneori şi la 20 cm adâncime.
* Lucrările la alimentarea cu apă şi la canalizare continuă în drumul comunal, la vreo 5 km de noi a crescut un market La doi paşi care are şi POS, în curtea şcolii generale a apărut un parc de joacă luminat bine - de sărbători au fost multe luminiţe acolo şi poliţişti comunitari, sunt copii mai mereu la leagăne, iar seara sunt, pe bănci, adolescenţi veseli.
* În drumul naţional au fost schimbate din lămpile de la iluminatul public cu becuri albe cu led, am găsit ziarul comunei între scândurile porţii, cei de la salubritate vin săptămânal și golesc pubelele, chiar și unde mașina de gunoi nu poate urca, a fost primul revelion în care primăria a dat cu artificii.

2 comentarii:

ciumafaiul de toamna spunea...

maaaah.....incepe sa se vada motzul,...miroase a evolutieeee....UE???

simf spunea...

@ciumafai... - fiind la cate 10 km de doua orase, era previzibil.

:-D