Like?:)

marți, 12 ianuarie 2016

Raport periodic despre animale

Găinile par grase şi-s pline de pene, au început să ouă cât să ne acopere necesarul săptămânal, umblă mirate pe zăpadă – când e - şi stau precum cocostârcii într-un picior, privind viaţa dintr-o parte. Cocoşii se înfruntă, se iscă polemici între puici, e gălăgie în curte mereu, de parcă ar avea orientări politice diferite.
Pisicile sunt blănoase şi obraznice, vin zbârlite de frigul de afară şi acaparează zonele de trecere, se tolănesc pe mocheta din locul de masă sau pe covor în bibliotecă, apoi trec la somn fie două câte două – Jinx şi Maşa în patul din dormitor, Igor şi Frida pe scaunul de calculator, fie una câte una – Maşa în chiuveta din baie sau pe frigider, Jinx pe soba din dormitor, Frida şi Igor pe fotoliile din bibliotecă. De câteva zile Igor șchioapătă și e ușor abătut – l-a mușcat dementa de Frida când se jucau în tunelul portocaliu și l-a prins de articulația lăbuței din față, stânga. Noaptea, Jinx și Mașa se aleargă prin dormitor, hol, baie, demolând tot ce pot, cu mici pauze de odihnă în chiuvetă; ziua de fugăresc pe scara metalică spre etaj, se trântesc cu un elan de zici că tună afară.
Câinii sunt mofturoşi la mâncare şi tare ocupaţi. Hades ceartă şobolani, mai prinde din ei şi îi păstrează pe post de trofeu de panoplie, uneori diversifică activitatea cu câte un arici sau o coţofană. Zăvod îşi îmbunătăţeşte meniul cu o lampă solară, o pătură protectoare de parbriz, o beteală, o creangă de măr de vreo doi metri cu crenguţele aferente. Îi scoate scutecele lui Hades de la locul lui şi le scutură bine-bine prin toată curtea, face patinaj artistic pe lac, degustă zăpadă, face conducere cu recipientele de apă sau mâncare. Are vădite înclinaţii tehnice, reuşeşte să rupă fie fierul beton-sârmă, fie cordelina-lanţ, sau desface carabinele şi le duce el ştie unde, că dispar. Mai leagă-l dacă poţi, sau, altfel spus, nu contează ce ai de făcut, Răzvane, ia de repară ansamblul crocodilului că iarăşi face ravagii dacă stă multă vreme singur și liber. Ca măsură suplimentară de protecţie, ţinem porţile încuiate, că nu se ştie.

Niciun comentariu:

:-D