Like?:)

marți, 16 august 2016

Seară de august

S-a răcorit uşor, soarele a coborât în flăcări în pădure, dar încă mi-e cald şi simt plenar praful. Vântur şi suflu seminţe, aleg sepale, petale, tulpini; nu-mi place, dar trebuie.
Maşa vegetează răstignită, pe locul mortului, în maşina cu geamurile deschise, Jinx e parţial treaz în hamacul meu. În faţa chioşcului, câinuţele dezbat gălăgios un şerveţel cu la vie en rose – iar au dat atacul la coşul de gunoi cu capac, acum, când nu mai au cum să răstoarne pubela.
Co-co-co, co-co-co, doamnele găini caută plictisite într-un munte de vegetale – prea multe într-o tură pentru necesarul lor. Câteva vrăbii mănâncă în linişte grâu sub atenta supraveghere a doi dintre pui.
Limonada e rece şi uşor nedulce, paharul de inox e îmbrăcat în rouă şi fumul de la ţigară se ridică perpendicular în faţa lui.
Dinspre gard urcă un val de aromă de izmă - Hades reapare după ore bune de stat la umbră şi trece prin tufe, răscolindu-le. Zăvod sforăie uşurel între sălcii, cu caracatiţa albastră în braţe.
Igor doarme în chiuveta din grădină, colac în jurul duşului verde de la furtun, Frida, leneşă, pe cimentul de lângă casă, lăbuieşte din când în gând o rădaşcă. Frumoasa şi chestia.
Pe cer nu-s nori, de pe maşina roşie mă priveşte o şopârlă mai puţin roşie, mai e o eternitate până la noapte. Şi-mi place. Tare-mi place.

Un comentariu:

cristina spunea...

Frumoasa şi chestia :))))
Fain.

:-D